Ennen kuin luet suomenkielisiä sivujamme, KLIKKAA TÄSTÄ, niin saat tärkeää tietoa niistä.
Englanninkieliset ja saksankieliset verkkosivumme ovat itse kirjoittamamme ja tarkistamamme, ne ovat yksityiskohdiltaan oikeat ja sisältävät tällä hetkellä paljon enemmän sisältöä. Kaikki muut kielet syntyvät suuren käyttäjäyhteisömme ja tekoälyn yhdistelmästä. Taas suurin osa lauseista on jo kielellisesti erittäin hyviä.
Jos luet näitä sivuja äidinkielenäsi puhuvana, pyydämme sinua silti auttamaan meitä parantamaan kielitaitoamme.
Tätä varten olemme kehittäneet yksinkertaisen järjestelmän. Jos jokin asia tuntuu sinusta oudolta tai kielellisesti kömpelöltä, klikkaa kyseisen lauseen lopussa olevaa painiketta ja kerro siitä meille ilman, että vuorovaikutus erityisesti haittaa lukemisen sujuvuutta. Jos painat painiketta lauseen tallentamiseksi, saamme ilmoituksen ja tarkistamme ehdotukset.
Tässä on kolme oletusasetusta:
Mutta älkää viitsikö ryhtyä kääntämään muita sivuja, prosessimme sitä varten on määritelty ja tarkkaan harkittu. Jos olet kiinnostunut yksityiskohdista, voit vapaasti kirjoittaa meille. Sisällöntarjontamme kasvaa hitaasti mutta tasaisesti kaikilla kielillä.
ColorPerfectin käyttäminen kuvien käsittelyyn harmaasävytilassa (yksikanavaiset kuvat)
ColorPerfect soveltuu erinomaisesti myös yksivärikuvien (yksikanavakuvien), kuten mustavalkonegatiivien skannausten, käsittelyyn. Suosittelemme uusille käyttäjille jopa tällaisten kuvien skannaamista yksiväritilassa. Seuraavassa on muutamia asioita, jotka on hyvä pitää mielessä, kun työskentelet tällaisten kuvien kanssa ColorPerfectissä.
ColorPerfect on ensisijaisesti suunniteltu käsittelemään kuvia, joissa on kolme värikanavaa (RGB). Kun lisäsimme mahdollisuuden käsitellä harmaasävykuvia suoraan ColorPerfectiin, päätimme käsitellä tällaisia harmaasävykuvia yksivärisinä RGB-kuvina. Tämä muotoilu ei vaikuta tulostukseen, kunhan käyttäjän väriasetukset on määritetty vastaavasti, mutta sillä on yksi etu. Tarvittavista väriasetuksista on hyötyä myös muista syistä, joita käsitellään jäljempänä.
Oikean harmaasävyprofiilin valitseminen ColorPerfectille
Voidaksesi varmistaa, että ColorPerfectin esikatselukuva ja Photoshopiin tulostettava lopullinen kuva vastaavat kirkkaudeltaan ja kontrastiltaan toisiaan, sinun on valittava työharmaaprofiili, joka käyttää samaa sävytoistokäyrää (usein gamma) kuin oletusarvoinen RGB-työväriavaruus.
Jos oletusväriavaruutesi on sRGB, käytä sGray, jos se on Adobe RGB 1998, käytä Gray Gamma 2.2 ja jos se on Apple RGB tai ColorMatch RGB, käytä Gray Gamma 1.8. Jos oletusväriavaruutesi on eciRGB v2, katso tämän sivun alaosaa. Vain sovittamalla tällä tavoin yhteen käyttämäsi harmaaprofiili ja oletusarvoinen RGB-työväriavaruus varmistetaan, että ColorPerfectin esikatselukuva vastaa lopullista kuvaa Photoshopissa.
Sekä lopullinen kuva että ColorPerfectissä näkyvä esikatselukuva renderöidään Photoshopissa. Ero näiden kahden välillä on se, että ColorPerfectin on aina pyydettävä Photoshopia renderöimään esikatselukuva värikuvana, jotta jäljempänä kuvattuja värimuokkaustyökaluja voidaan käyttää. Harmaasävykuviin ei tietenkään ole upotettu ylimääräistä RGB-väriprofiilia, joten Photoshop palaa aina oletusarvoiseen RGB-työväriavaruuteensa, kun sitä pyydetään renderöimään esikatselukuva väritilassa. Suodatinlisäosan ei ole mahdollista saada tietoa oletusväriavaruudesta, joten emme voi helposti kompensoida mahdollisia eroja.
Jos tarvitset tulosteen tietyssä harmaasävyprofiilissa, joka ei vastaa vakiomuotoisen RGB-työväriavaruutesi sävykäyrää, suosittelemme, että käsittelet kuvan sopivassa kokoonpanossa edellä kuvatulla tavalla ja muunnat sitten lopullisen kuvan haluamaasi harmaasävyprofiiliin, kun kuvan syvyys on vielä 16 bittiä.
Värinmuokkaustyökalujen saatavuus ja tarkoitus harmaasävykuvien käsittelyssä
ColorPerfect ei piilota värinkäsittelytyökaluja, kuten CC-suodatinjärjestelmää ja kylläisyyttä, kun käsittelet harmaasävykuvia. Jos käytät lisäosaa suoraan harmaasävykuviin (Photoshop: Kuva > Tila > Harmaasävy), voit käyttää näitä työkaluja vain arvioidaksesi, mikä olisi mahdollista, jos olisit muuntanut kuvan RGB:ksi ennen lisäosan käyttämistä. Tässä tapauksessa työkaluja voidaan käyttää yksivärisen kuvan sävyttämiseen, mikä vastaa perinteistä pimiökemiaa. Kun käsitellään harmaasävykuvia, vain esikatselukuva on värillinen. Tässä ColorPerfect muuntaa lopullisen kuvan todelliseksi harmaasävykuvaksi ennen sen tulostamista.
Työkaluja, joita ei voi käyttää yksivärikuvien kanssa, kuten FilmType / SubType / FilmGamma-kalibrointijärjestelmä, ei yleensä ole käytettävissä harmaasävykuvia käsiteltäessä, ja niitä tulisi myös välttää käsiteltäessä yksivärikuvia RGB-tilassa.
Huomautus Photoshopin vaihtamisesta:> Kuva > Tila > Harmaasävy ja RGB
Kaksi Photoshopin komentoa "Kuva > Tila > Harmaasävy" ja "Kuva > Tila > RGB" ovat pikakomentoja komennolle "Muunna profiiliksi", jotka molemmat käyttävät valmiita asetuksia. Esiasetusten mukaan tällaisissa muunnoksissa käytetään oletusarvoista RGB-työväriavaruutta ja oletusarvoista harmaasävyprofiilia. Nämä esiasetukset voidaan asettaa seuraavasti: Photoshop: Muokkaa > Väriasetukset.
Jos sinulla on lineaarinen skannaus ja vaihdat RGB- ja harmaasävytilojen välillä ennen ColorPerfect-ohjelmaan siirtymistä, kuvan ulkoasu ei muutu, kunhan oletusarvoinen RGB-työväriavaruus ja oletusarvoinen harmaasävyprofiili vastaavat toisiaan edellä kuvatulla tavalla. Jos nämä kaksi eivät täsmää tällä tavoin, lineaarista skannausta käsitellään ikään kuin sillä olisi tietty gamma ja se muunnetaan eri sävykäyräksi tai gammaksi tämän oletuksen perusteella, kun tilojen välillä vaihdetaan, jolloin kuva muuttuu tehokkaasti. Harmaasävykuvissa tämä ei tietenkään välttämättä pilaa värejä, mutta tasalaatuisen tuloksen saamiseksi tämä on syytä ottaa huomioon.
Huomautus käyttäjille, joiden Photoshopin oletusarvoinen RGB-väriavaruus on eciRGB v2
Suosittelemme, että käyttäjät määrittävät Adobe Photoshopin käyttämään eciRGB v2:ta oletusarvona RGB-työväriavaruutena vain, jos siihen on pätevä syy tavanomaisessa kuvankäsittelyn työnkulussa. Kun tämä valinta on tehty, on haasteellista saada aikaan yhtäläisyys oletusarvoisen RGB-työväriavaruuden ja oletusarvoisen harmaasävyprofiilin sävykäyrien välille, kuten yllä olevassa artikkelissa vaaditaan. Tietojemme mukaan ei ole olemassa sopivaa harmaasävyprofiilia, jossa sävyarvokäyränä olisi L*.
Koska tällaisen harmaasävyprofiilin määrittäminen ei periaatteessa ole vaikeaa, olemme luoneet sellaisen sinulle. Emme kuitenkaan suosittele käyttäjille, jotka eivät luota eciRGB v2:een, harmaasävyprofiilin käyttöä sen enempää kuin suosittelemme eciRGB v2:n käyttämistä oletusarvona RGB-työalueena yhdessä ColorPerfectin kanssa. Voit ladata LStar-harmaasävyprofiilin täältä. LStar-harmaasävyprofiililla luotu 16-bittinen kuvamateriaali voidaan sitten helposti muuntaa mihin tahansa muuhun harmaasävyprofiiliin ennen kuin se muunnetaan 8-bittiseksi.